۲۸ شهریور ۱۴۰۲، ۱۹:۵۴

هشدار جلیلی نسبت به خطر استبدال

هشدار جلیلی نسبت به خطر استبدال

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نزدیک قله اگر دچار «خستگی، تنبلی و سستی» شدیم، خطر استبدال در پیش است، گفت: شما جوانان قدرت خود و صحنه را بشناسید تا به جای عقب‌نشینی پیشگام باشید.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جلیلی در جمع حاضرین در یازدهمین رزمایش کشوری میقات جوانان انقلاب اسلامی، اظهار داشت: از دعایی که امام رضا (ع) برای وجود مقدس امام زمان می‌فرمایند این است که ما از خداوند باید بخواهیم به ما منت بگذارد که ما، راه امام زمان علیه السلام را پیدا و دنبال کنیم. «ثبتنا علی مشایعته و امنن علینا بمتابعته» و از خداوند بخواهیم که ما را در این بازی‌های سیاسی و جریانات مختلف، در حزب امام زمان علیه السلام قراردهد، «اللهم اجعلنا فی حزبه». قرار گرفتن در این حزب چگونه است و الزامات آن چیست؟ «القوامین به امره». که ما به آن امری که مورد نظر ایشان هست، قیام کنیم.

وی ادامه داد: اینگونه نیست که منتظر شویم تا ان شاء الله روزی اگر ظهور صورت گرفت، آن را انجام بدهیم. این را امام رضا علیه السلام به همه شیعیان دوران غیبت اینگونه بیان کردند که از خداوند بخواهیم در همان دوران غیبت جزو حزب ایشان باشیم، «القوامین بامره الصابرین معه الطالبین رضاک بمناصحته».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با طرح این پرسش که ««الصابرین معه» یعنی چه؟»، گفت: این صبر را مقام معظم رهبری در چند مورد وقتی که توضیح فرمودند، چه فرمودند؟ فرمودند صبر یعنی خسته نشدن، یعنی اینکه اگر در یک مسیری قرار می‌گیریم در آن مسیر خسته نشویم. «الطالبین رضاک»، این شاید آن تمایز جدی این حزب با سایر جریانات است. این بحث بسیار مهمی‌ست. خیلی‌ها به منظورهای مختلفی وارد حرکت‌های سیاسی و تشکیلاتی می‌شوند؛ یکی برای قدرت، یکی برای ثروت و یکی برای خودنمایی است. در این حرکت، ویژگی کسی که از خداوند می‌خواهد که در حزب او قرار گیرد، این است، «الطالبین رضاک» باشد. یعنی هدف ما از این حرکت و این مسیر، یک هدف بیشتر نیست و آن، این است که رضای خداوند را طلب کنیم.

ظهور و بروز حقیقت محتوایی حزب امام زمان با پرهیز از خستگی، تنبلی و سستی

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به آخرین پیام امام خمینی (ره) برای بسیج در سال شصت‌وهفت و در هفته‌ی بسیج، بیان داشت: امام مبدا و مبدع یک تشکیلات شد. آن پیام بود که امروز یکی از ضرروی‌ترین تشکیلات بسیج دانشجو و طلبه است. این را امام فرمودند. تفاوت این تشکل که امام مبدا و مبدع آن می‌شود، با بقیه در آن تفکر بسیجی‌ست که به دور از هیاهوهای سیاسی، به دور از بازی‌های سیاسی، با آن نگاه شهدای بسیجی ما که هیچ چیزی را غیر از خدا در نظر نداشتند، آن حرکت را شروع کردند. آن حرکت بزرگ که هزاران، ده‌هاهزار، صدها هزار شهید حامل این تفکر بودند. چیزی که امام رضا علیه السلام قرن‌ها قبل یاد داده بودند، اینجا شیعیانی پیدا شدند که با همه وجود آن را انجام دادند. آن بحثی که «الطالبین رضاک»، اگه در حزب امام زمان قرار گرفتن، در دفاع مقدس، در انقلاب، در قبل و در بعد از آن، واقعاً رضای خدا را در نظر داشتند. چون اینجا حزبی نیست که مثلاً با پر کردن یک فرم، بشود عضو آن شد. این یک حقیقت شکلی نیست، یک حقیقت محتوایی است. این محتوا باید ظهور و بروز پیدا کند. آن تمایز و امتیاز اصلی این است.

وی افزود: خود امام رضا علیه السلام، در همین دعا به اصطلاح امروز، آسیب‌شناسی کردند که چه آسیبی ممکن است حتی کسانی که این حرف را دوست داشته باشند را نیز دچار کند. سه نکته را امام رضا علیه السلام بیان می‌فرمایند: وَاَعِذْنا مِنَ السَّاْمَهِ وَالْکسَلِ وَالْفَتْرَهِ یکی خسته شدن، یکی تنبلی و دیگری سستی است.

جلیلی گفت: در این قرن‌ها، شیعیانی که در وفاداری به معصومین علیهم السلام، شاید صادق هم بودند، نتوانستند آنچه را که مورد نظر امامان ما بوده را انجام دهند. شاید بی‌توجهی به همین آسیب‌ها بوده که به حداقل‌هایی اکتفا می‌کردند. وَاَعِذْنا مِنَ السَّاْمَهِ وَالْکسَلِ وَالْفَتْرَهِ این‌ها، همان چیزهایی است که خدایی نکرده می‌تواند ما را از این حرکت بازبدارد.

توفیق یاری و خطر استبدال

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر از دین خدا و یاری دین خدا صحبت می‌کنیم، این یک افتخار و یک توفیق برای ماست، اظهار داشت: دین خدا محتاج ما نیست. لذا در ادامه شما می‌بینید امام رضا علیه السلام این را به ما آموزش می‌دهند که این را دنبال کنید، بخوانید «اللّهم اجْعَلْنا مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِکَ» خداوندا ما را از آن کسانی قرار بده که به آن‌ها، این افتخار و این توفیق را می‌دهی که به وسیله‌ی آن‌ها دین تو یاری شود.

وی افزود: جمله مهمتر آن، شاید جمله بعد باشد که در این دعا آمده است «وَلَا تَسْتَبْدِلْ بِنا غَیرَنا». این همان نکته مهم است، آن چیست؟ سنت استبدال. سنت استبدال چیست؟ این است که اگر یک جمعیتی، یک ملتی، یک مردمی واقعاً این آسیب آن‌ها را گرفت، خسته شدند، سست شدند، تنبلی کردند، خداوند این توفیق را از آن‌ها می‌گیرد و این توفیق را به کسان دیگری می‌دهد. «وَلَا تَسْتَبْدِلْ بِنا غَیرَنا»، این را امام رضا علیه السلام به ما یاد می‌دهند. از خداوند بخواهید این توفیق بزرگ از ما گرفته نشود. شما دیدید در طول تاریخ، دین خدا معطل مردم سرزمین حجاز نشد؛ آن‌ها نشد، مردم عراق جایگزین شدند؛ عراق نشد ایران؛ ایران نشد، لبنان. ملت ما در این چند دهه این توفیق را پیدا کرد که این افتخار به آن داده شد که یاور دین خدا باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: لذا امام رضا علیه السلام این را یاد می‌دهند که از خداوند بخواهید «اللّهُمَّ اجْعَلْنا مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِک، وَلَا تَسْتَبْدِلْ بِنا غَیرَنا». غیر ما را جایگزین ما نکن. به خاطر آسیب‌های تنبلی، سستی و خستگی از ما این توفیق گرفته نشود و تعبیرشان این است که «فَاِنَّ اسْتِبْدالَک بِنا غَیرَنا عَلَیک یسِیرٌ، وَهُوَ عَلَینا کثِیرٌ»، خداوند می‌تواند این توفیق را از شما بگیرد و به کسان دیگر بدهد و این کار برای خدا خیلی آسان است. دین خدا معطل من و شما نمی‌ماند. برای خدا یسیر است، آسان است. اما آن موقع برای ما خیلی سنگین و خیلی زیاد است که همچین افتخاری را از دست بدهیم.

صحنه را درست بشناسید و در موضع ضعف قرار نگیرید

جلیلی گفت: اگراین دعاهای امام رضا علیه السلام، این آموزه‌های رضوی را در روز شهادت امام رضا (ع) با هم مرور می‌کنیم، برای این است که بر این مبنا، یک طرح عملیاتی داشته باشیم که در یک سال آینده، ما چه وظیفه‌ای داریم؟ جهاد تبیین، کار فرهنگی تمیز. خب این یعنی یک عملیات جدی است. در همین سال‌ها شنیدید که مقام معظم رهبری فرمودند خرمشهرها در پیش است. یعنی برخی از این موضوعات، ذهن جوان شما را، نوجوان شما را، با سوال و شبهه، اشغال کرده است. هر زمان اقتضای خود را دارد؛ در جنگ سخت، دشمن توپ و تانک می‌آورد، در جنگ نرم سوال و شبهه می‌آورد. خب اینجا شما باید آن را پس بگیرید. اینجا شما باید عملیات کنید. بعد تازه آن را به چالش بکشانید. این وقتی‌ست که شما میدان را درست بشناسید.

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با طرح چند پرسش که «چرا دشمن عصبانی است؟»، «چرا دارد عملیات می‌کند؟»، «از چه قدرتی نگران است؟»، «دشمن نگران کدام حرکت بعدی شماست؟»، بیان داشت: نقاط قوت را باید شناخت، آن نقاط قوت را باید به اصطلاح تقویت کرد، آن نقاط قوت نباید ضعیف شود. هدف آن‌ها در حرکتی که یک سال اخیر شروع کردند، اتفاقاً نقاط قوت شما بود. این را توجه داشته باشید، او به نقاط ضعف شما حمله نکرده، او فهمیده یک اندیشه‌ای با همین آموزه‌های نبوی، علوی، رضوی شکل گرفته است و یک تمدنی را دارد شکل می‌دهد. مثلاً در موضوع زن، در برابر او که چند قرن است بایک تفکر غلط، یک تفکر ارتجاعی راجع به زن حرکت می‌کند و زن را یک ابزار کرده است، حالا یک تفکری پیدا شده که به زن شخصیت واقعی می‌دهد، کرامت واقعی می‌دهد، جایگاه واقعیش را نشان می‌دهد. شما این کتاب‌های مربوط به غربی‌ها که خود نوشته‌اند را بخوانید. راجع به همین موضوع زن، به چه بن بستی رسیده‌اند. نگرانی او، به خاطر قوت شماست نه به خاطر ضعف شما. شما اینجا، او را داری به چالش می‌کشانید. اینجاست که آن‌وقت با اعتماد به نفس، با اعتقاد به آن چیزی که به آن باور دارید، اندیشه دینی که، مبتنی بر قرآن و بر آموزه‌های ائمه معصومین علیهم‌السلام است را با قدرت می‌توان مطرح کرد.

جلیلی با بیان این نکته که وقتی که این صحنه را بشناسی، آن موقع شما در میدان از موضع ضعف و تردید وارد نخواهید شد، گفت: اتفاقاً با قدرت وارد می‌شوید. با همین فکر، با همین استدلال، با همین منطق وارد بحث می‌شوید، در بحث زندگی، بله زندگی خیلی چیز خوبی‌ست، کدام اندیشه می‌تواند به یک ملت زندگی و حیات بدهد؟ «اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما یُحْیِیکُمْ» باور این است که اتفاقاً شما وقتی که دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید، حیات و زندگی می‌گیرید. او از همین نگران است. می‌بیند که ملتی قیام کرده، این دعوت را اجابت کرده و بیش از چهل سال، هرچه علیه آن، نظامی، اقتصادی، سخت‌افزاری، نرم‌افزاری به کار گرفته می‌شود، حیات او زنده‌تر می‌شود. نمی‌تواند آن را از پای دربیاورد.

نزدیک قله هستیم، به چه معناست؟ / الگویی درحال رشد و تکثیر است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دشمن متوجه نقطه قوت شما شده است. او می‌گوید هشت سال جنگ را تحمیل کردم، هفده‌هزار نفر را ترور کردم، سخت‌ترین فشارهای اقتصادی را آوردم، این ملت روزبه‌روز رشد می‌کند. فقط مقاومت نمی‌کند، رشد هم می‌کند، او این را می‌تواند آن‌وقت تکثیر کند. الگو بشود. اتفاقاً آزادی را اینجا می‌بیند که او هروقت اراده می‌کرد در هر نقطه‌ی دنیا کاری را انجام می‌داد. یکجا کودتا می‌کرد، یکجا حمله نظامی می‌کرد، یکجا با فشار سیاسی خواسته خود را دنبال می‌کرد. ملتی بپا خواسته و می‌گوید من آزادم، به تو ربطی ندارد. او می‌فهمد که این یعنی چه. این‌ها را باید درک کرد، صحنه را باید شناخت، اگر صحنه را شما شناختید، میدان کرا شناختید، حرکت طرف مقابل را شناختید، آن موقع حرکت خودتان را می‌توانید با قدرت پیش ببرید. آن موقع، با اعتماد به نفس می‌توانید، اینجا حرکت کنید. آن‌وقت، می‌دانید گام بعدی‌تان چیست، نه‌تنها عقب نمی‌نشینید، بلکه با شناخت صحنه می‌گوئید خیلی خب الان به این نقطه رسیدیم، حالا باید به‌سمت نقطه بعدی حرکت کنیم. امروز این گردنه‌ها را پشت‌سر گذاشتیم، هشت سال جنگ را، هفده هزار ترور را، این‌ها هرکدام یک گردنه‌ای بود که شما از آن عبور کردید.

جلیلی در پایان سخنان خود در این جلسه، اظهار داشت: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند ما امروز نزدیک قله هستیم، به چه معناست؟ یعنی یک حرکت بزرگی را روبه قله شروع کردیم، طرف مقابل موانعی که داشته را جلوی شما انداخته، سنگ‌اندازی کرده و امروز شما از آن‌ها رد شدید. آخرینش همین فشار اقتصادی بود، به قول خودشان فشار حداکثری. خود او می‌گوید، این شکست فاحش خورد. خب این یعنی چه؟ یعنی شما این گردنه را هم دارید پشت می‌گذارید، یعنی حالا تازه نسل شما رسیده به موقعیتی که این مشعل به او سپرده شده، از چندین گردنه رد شده حالا به دست شما سپرده شده و شما باید این را به قله برسانید. اینجا، جای سستی نیست، جای خستگی نیست، جای تنبلی نیست، «اعذنا من السامه و الکسل و الفتره». اینجاست که باید بدانیم درچه نقطه‌ای هستیم؟

کد خبر 5889814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha